Ondernemend Westerveld

De beurs

Openingstijden

Bezoekers hebben gratis toegang tot de tweedaagse Ondernemersfair op zaterdag 3 en zondag 4 november. Op zaterdag is de fair van 14.00 tot 18.00 uur geopend voor publiek. Op zondag is de fair geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Het reuzenrad is ook op zaterdagavond toegankelijk (€ 3,50).

Veelzijdig programma

Op de Ondernemersfair kunt u ruim 100 ondernemers uit de gemeente Westerveld leren kennen. Daarnaast hebben we een sport- en cultuurplein ingericht waar (sport)verenigingen, scholen of stichtingen zich kunnen presenteren. Op het foodplein kunt u heerlijk genieten van allerlei hapjes, drankjes en lekkernijen van lokale ondernemers. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen.

De lijst met deelnemende bedrijven kunt u hier bekijken. Er zijn allerlei soorten bedrijven vertegenwoordigd op de Ondernemersfair, van ZZP’ers tot bedrijven met tientallen medewerkers.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen!

Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen: ontdekken en proefjes doen in de Technobiel, meedoen aan het wereldrecord zingen en dansen op muziek van Red de bij, een workshop Aikido en Techniek volgen, op en neer in een luchtballon, springen op het springkussen, het reuzenrad, laser kleiduif schieten en mega 4-op-een-rij en nog veel meer. Voor de leeftijdsgroep twaalf tot 16 jaar komt er een survivalbaan.

Kinderen zijn de ondernemers van de toekomst en daarom worden ook de basisscholen binnen Westerveld nauw betrokken bij de Ondernemersfair. De organisatie daagt bovenbouwleerlingen van basisscholen in Westerveld uit om een werkstuk in te leveren dat het thema ‘Ondernemer of wat wil jij later worden’ uitbeeldt. Er zijn mooie prijzen te winnen.

De Technobiel: een mobiele experimenteerruimte

Een van de kinderactiviteiten is de Technobiel; speciaal voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs. De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte waar je op allerlei manieren van techniek kunt proeven. Zo kun je onder andere ontdekken hoe een transportband werkt en hoe je vliegtuigjes kunt laten vliegen door er met licht op te schijnen. Maar ook vind je er de laatste technieken, zoals Augmented Reality (AR). Ook is er een experimenteerzone waar je verschillende technische proefjes kunt doen. De Technobiel is er op zondag 4 november, de toegang is gratis.

Wereldrecord Red de bij

Op zondag 4 november gaan kinderen een poging doen om een nieuw wereldrecord te vestigen. Met zoveel mogelijk kinderen gaan we dansen en zingen op het liedje ‘Red de bij’ van Kinderen voor Kinderen. Kom zondag 4 november om 12 uur naar De Tuinen. Daar staan Alex en Sammy klaar om samen met jou en zoveel mogelijk andere kinderen dansend en zingend een nieuw wereldrecord te vestigen. Dus neem al je vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes mee. Op naar een swingend wereldrecord. Het is natuurlijk extra leuk als je in het geel komt, vleugels hebt en/of geschminkt komt.

Workshop Aikido en Techniek

Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch Installatiebedrijf verzorgt een boeiende workshop ‘Aikido en Techniek’. Op een leuke en interactieve manier maken kinderen kennis met de mogelijkheden van techniek. Aan de hand van Aikido-oefeningen wordt geëxperimenteerd met timing, afstand en balans. Kinderen ervaren hoe sport en kennis over het menselijk lichaam nodig zijn bij het programmeren van een robot. De workshop is geschikt voor de leeftijdsklasse 10 t/m 16 jaar en is te volgen op zaterdag 3 november. Meedoen kost niets.

Ondernemer of wat wil jij later worden?

De organisatie daagt bovenbouwleerlingen van basisscholen in Westerveld uit om een werkstuk in te leveren dat het thema ‘Ondernemer of wat wil jij later worden’ uitbeeldt. Denk aan een kijkdoos, maquette, schilderij, klei of een hip filmpje. Dat mag je individueel doen of in kleine groepjes, maar het mag natuurlijk ook in klassikaal of groepsverband.

Op vrijdag 2 november tussen 14.30 en 16.30 uur kun je de werkstukken inleveren bij de A&O-kas op De Tuinen in Frederiksoord. De werkstukken worden tentoongesteld in de A&O-kas in De Tuinen en zijn tijdens de ondernemersfair te bekijken. Alle bezoekers mogen stemmen op de mooiste creatie. Ook een vakkundige jury bestaande uit wethouder Henk Doeven en Annet Varekamp van Varekamp Notariaat zal de inzendingen beoordelen.

Op zondag 4 november om 14.00 uur ná de Wereldrecordpoging ‘Red de bij’ wordt de winnaar bekend gemaakt. Alle bezoekers mogen stemmen op de mooiste creatie. Ook een vakkundige jury bestaande uit wethouder Henk Doeven en Annet Varekamp van Varekamp Notariaat zal de inzendingen beoordelen.

Op zondag 4 november om 14.00 uur ná de Wereldrecordpoging ‘Red de bij’ wordt de winnaar bekend gemaakt.

Er zijn prachtige prijzen die je kunt winnen: een luchtballonvaart, jaarabonnement voor een van de zwembaden in Westerveld en een kinderfeestje voor acht personen in de Indoor SpeelRuimte RCN de Noordster.