Stichting Veuruut begeleidt kandidaten naar werk

Stichting Veuruut is afgelopen februari opgericht en is gevestigd in het bedrijvenverzamelpand ’t Werkt in Nijensleek. Dankzij de vestiging binnen ‘t Werkt heeft de stichting toegang tot 500 werkgevers in de regio. De stichting bestaat uit de vijf bestuursleden Simone Hornstra, Menno van der Schaaf, Ronald Bosma, Jannes Prikken en Sasja Visser en begeleidt kandidaten naar werk door middel van een rijke leeromgeving in de vorm van werkplaatsen.

Leerwerktrajecten

Mensen die een achterstand tot de arbeidsmarkt hebben en vanwege diverse redenen opzoek zijn naar werk worden door Stichting Veuruut arbeidsfit gemaakt en daarnaast wordt hun (om)scholing aangeboden. Deze leerwerktrajecten zijn een vervolg op het arbeidsfit maken. Dankzij de leerwerktrajecten krijgen kandidaten een solide basis en een nog beter perspectief voor een succesvolle uitstroom op de arbeidsmarkt.

Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de IGSD en de gemeente Westerveld. Vanaf 1 september 2019 start Veuruut in de nieuw gebouwde schuur met een leerwerktraject voor een installatiemonteur niveau 2. Ook het ROC, de IGSD en de installateurs uit de regio zijn hier nauw bij betrokken. Daarna volgen ook andere leerwerktrajecten.

Bron: https://westervelder.nl