Het team

Jaap Room

Jaap Room is getrouwd met Geertje en heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. Hij volgde de middelbare landbouwschool en was ruim 30 jaar zelfstandig ondernemer op zijn ouderlijke boerderij. Aanvankelijk alleen koeien, maar later ook pluimvee (kalkoenen). Ronald en Jaap kennen elkaar al jaren en hebben altijd in goede harmonie samengewerkt. Ze vullen en voelen elkaar goed aan. Sinds de oprichting van Bats Uitzendburo is Jaap werkzaam als intercedent: hij voert gesprekken met klanten en werknemers, verzorgt de inschrijvingen en is samen met Betsie verantwoordelijk voor de planning. Hij is meestal op kantoor, maar brengt ook graag een bezoek aan nieuwe en bestaande klanten. Persoonlijk contact met klanten en werknemers blijft belangrijk ondanks de enorme groei die het uitzendbureau in de loop der jaren heeft doorgemaakt. ‘Je kunt het maar beter druk hebben dan niks te doen’ is het credo van Jaap en dat sluit aan bij de  medewerkers van Bats Uitzendburo: allemaal aanpakkers… in de regio!

Ronald Visser

Ronald Visser is getrouwd met Sasja en trotse vader van vier dochters. Hij is van jongs af aan actief in de agrarische sector. Na het afronden van de middelbare landbouwschool werkte hij in Amerika en kwam daarna terecht bij AB Oost, als melker en klauwverzorger. Na 28 jaar stopte Ronald bij AB Oost en in 2013 startte hij samen met Jaap Room Bats Uitzendburo: een enorme sprong in het diepe en een grote uitdaging. Jaap kent hij al sinds begin jaren tachtig. Als vijftienjarige werkte hij bij Jaap op de boerderij. In de regio is Bats Uitzendburo een belangrijke partner op het gebied van arbeid. Ronald geniet van het ondernemen, verbinden en netwerken. ‘Het geeft iedere keer een kick om een goede match tussen klant en medewerker te realiseren’. En dat is precies de kracht van Bats Uitzendburo: persoonlijk contact met iedereen! Naast Bats Uitzendburo is Ronald bestuurlijk actief en exploiteert samen met Sasja het bedrijfsverzamelgebouw ’t Werkt.

Sasja Visser

Sasja Visser is getrouwd met Ronald en trotse moeder van vier dochters. Ze groeide op in Wilhelminaoord, maar woont al jaren in Nijensleek. Vanaf de oprichting in 2013 is Sasja – naast haar eigen baan als sociotherapeut bij Trajectum (hoeve Boschoord) – nauw betrokken bij Bats Uitzendburo. Samen met Ronald en Jaap verzorgde ze de inschrijving van medewerkers, de urenregistratie en was ze verantwoordelijk voor de administratie en voorraadbeheer. Door de sterke groei die Bats Uitzendburo in de loop der jaren doormaakte, werd het voor Sasja steeds lastiger om het te combineren met haar eigen werk. Uitbreiding van het team kwam in maart 2017 met de komst van Betsie. Sasja richt zich sindsdien op de facilitaire dienstverlening: ze organiseert en coördineert alles rondom de borrels, bijeenkomsten, cursussen (VCA, flora & fauna, veilig werken aan de weg, etc.) voorraadbeheer, de werkkleding en -schoenen, schoonmaak en onderhoud. Inmiddels is Sasja ook beheerder van het bedrijfsverzamelgebouw ’t Werkt dat in 2018 werd aangekocht door Ronald en Sasja. Sinds januari 2019 heeft Sasja haar baan bij Trajectum opgezegd en vanaf april is ze coördinator van stichting Veuruut in ’t Werkt. Het doel van deze stichting is kandidaten begeleiden naar werk, daarnaast wordt er vanuit de stichting Veuruut een rijke leeromgeving opgericht in de vorm van werkplaatsen.

Betsie van Essen

Sinds maart 2017 is Betsie van Essen commercieel binnendienst/intercedent bij Bats Uitzendburo. Ze woont in Steenwijk met haar man en drie kinderen, maar groeide op in Scheerwolde op de boerderij. Betsie volgde de opleiding heao bedrijfseconomie en ging daarna werken bij de Rabobank. Daar werkte ze op de binnendienst en bediende MKB- en agrarische klanten. Het samenbrengen van werknemer en werkgever in een lokaal werkgebied en de kleinschaligheid trekken haar enorm aan. Zorgen voor de juiste match is echt haar ding en ze geniet van het werken in een klein team: korte lijnen, laagdrempelig en gezellig. Dat is ook wat de klanten en werknemers van Bats Uitzendburo prettig vinden. Betsie werkt vier dagen en is (samen met Jaap) verantwoordelijk voor het inschrijven van werknemers en klanten, de planning, de contractverlenging en de urenregistratie. Daarnaast springt ze in waar nodig. Dat is ook de kracht van het team, elkaar helpen waar nodig. Zoals Betsie zelf zegt: ‘de mouwen opstropen en aan het werk’. Ondanks de sterke groei blijft het contact met klanten en werknemers een speerpunt, een belangrijke voorwaarde voor de juiste match. En natuurlijk: afspraak = afspraak!

Jennifer Meijer

Jennifer Meijer woont in het prachtige Ruinerwold waar haar partner een melkveebedrijf runt. In februari 2018 is ze bij Bats Uitzendburo begonnen als commercieel medewerker binnendienst, waar ze 3,5 dag werkzaam is. Naast haar werkzaamheden bij Bats Uitzendburo helpt ze thuis op de boerderij en staat ze regelmatig in de melkput. Jennifer is een absolute dierenliefhebber. Van kinds af aan is ze actief in de paardensport en rijdt ze op hoog niveau dressuur (ZZ-Zwaar). Jennifer volgde de mbo-opleiding sociaal-juridisch, een vooropleiding van intercedent en werkte vervolgens ruim zeven jaar op een groot uitzendbureau. Toen ze de vacature bij Bats Uitzendburo zag, twijfelde ze geen moment. Het ondernemerschap, de open communicatie, de regionale omgeving en het werken in een klein team met enorme betrokkenheid richting klanten en de flexwerkers spreken Jennifer enorm aan. Binnen Bats Uitzendburo is ze verantwoordelijk voor de social media, websitebeheer, verloning en schrijft ze de vacatures. Daarnaast ondersteunt ze haar collega’s waar nodig. Een duidelijke taakverdeling, een prettige samenwerking en veel contact met klanten en medewerkers zorgen ervoor dat Jennifer met plezier naar haar werk gaat.